Pàgina d'inici del lloc

El Departament d'Economia Aplicada i Política Econòmica està adscrit a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, creada per la Llei 29/1979 que va suposar l'inici de la Universitat d'Alacant. Les assignatures que imparteix en diferents plans d'estudi tracten de conceptes com ara polítiques instrumentals, anàlisi de polítiques de tipus públic (regional, nacional i internacional), polítiques sectorials sense descuidar el medi ambient; també explica els conceptes importants d'economia per a l'alumnat inscrit en altres facultats en què convé tenir aquestes nocions.

L'acte començarà a les 12 del matí al Paranimf, situat a la Facultat de Dret, amb la presidència de la Rectora, Amparo Navarro. Un cerimonial que comptarà amb la presència dels estudiants de doctorat que seran investits com a doctors, la Coral de la UA que aportarà magnificència a l'acte. Al costat de la Rectora i la Secretària, Ester Algarra, serà el vicerector d'Investigació, Juan Mora, el que s'encarregui de pronunciar la laudatio.

Tot i que encara queden uns pocs exàmens per realitzar de la convocatòria C4, acaba un any acadèmic tan atípic com l'anterior per causa de la COVID-19. La polèmica per la docència dual, la complicada situació epidémca al començament de 2021 que va obligar a una docència en línia(febrer), el retorn a sistema dual. El curs 2021/22 començarà al setembre amb l'esperança posada en un col·lectiu universitari ja vacunat en un ampli percentatge,

Al link de la notícia, apareix el cerimonial i l'enllaç per Vértice si es vol veure l'acte.

07/07/2021

El proper dimarts 15 de juny es farà una jornada d'homenatge a Germà Bernàcer, reconegut economista alacantí de segle XX en record del seu nomenament, fa 90 anys, com a responsable de Servei d'Estudis del Banc d'Espanya. Començarà en el Paranimf a dos quarts d'onze amb una conferència de director general d'Economia i Estadística de el Banc d'Espanya, Óscar Arce, que tractarà sobre "L'economia espanyola en l'àrea de l'euro: situació, perspectives i reptes". Després d'aquest acte, presidit per la Rectora Amparo Navarro, s'acudirà a la Facultat d'Econòmiques i Empresarials per veure, al seu hall, diversos panells i un vídeo sobre la figura i el paper que va exercir en el Banc d'Espanya durant aquesta època tan convulsa .

Més informació clicant al títol-enllaç.

Informació sobre jornades, cursos, conferències... Institucional Jornades Conferències
11/06/2021

Durant tres dies, de dimarts 8 a dijous 10, es realitzaran les Proves d'Accés a la Universitat. Aquí, els alumnes començaran a relacionar-se amb el Campus mentre realitzen una successió d'exàmens que conduiran, en uns dies, a unes qualificacions que els permetin o no estudiar el Grau desitjat. El 18 de juny es coneixerà la nota i, tres dies després, començarà el termini de preinscripció fins el dia 9 de juliol. Una setmana després, sortirà la llista d'admesos i començarà el període de matriculació de l'20 a l'22 de juliol.

El títol-enllaç disposa d'un interessant fullet informatiu on apareix tota la informació rellevant.

Alumnat
04/06/2021